Οδηγοί υψηλού αυτοϋποκλυσμού για ενήλικες 

Μάθετε για τον υψηλό αυτοϋποκλυσμό και διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα προβλήματα του εντέρου

Εισαγωγή στον υψηλό αυτοϋποκλυσμό

Η εύρεση της κατάλληλης μεθόδου διαχείρισης εντέρου θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά σας και τυχόν απώλειες κοπράνων ή δυσκοιλιότητα θα αποφευχθούν.

Μάθετε περισσότερα για τον υψηλό αυτοϋποκλυσμό
Επιστροφή

Εισαγωγή στον υψηλό αυτοϋποκλυσμό

Πώς λειτουργεί το Peristeen;

Η κένωση του εντέρου με το Peristeen επιτυγχάνεται με την εισαγωγή νερού στο ορθό κα το κόλον με τη χρήση ενός υδρόφιλου καθετήρα ορθού ο οποίος εισέρχεται στον πρωκτό. Στη συνέχεια, το νερό μαζί με τα κόπρανα αποβάλλονται. Με το Peristeen, το άτομο παραμένει εγκρατές έως και 2 ημέρες.


Με τη χρήση του συστήματος υψηλού αυτοϋποκλυσμού Peristeen θα μπορέσετε να:

 • Μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης δυσκοιλιότητας ή και ακράτειας κοπράνων καθώς και την πιθανότητα διαρροών μεταξύ των κενώσεων.

 • Μειώσετε το χρόνο που θα αφιερώνετε στη διαχείριση του εντέρου σας.

 • Ανακτήσετε τον έλεγχο του εντέρου σας, αποφασίζοντας πότε και πού θα κενώνετε το έντερό σας, γεγονός που θα σας επιτρέψει να είστε ανεξάρτητοι και να συμμετέχετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Επιστροφή
Οδηγίες χρήσης υψηλού αυτοϋποκλυσμού για ενήλικες

Οδηγός υψηλού αυτοϋποκλυσμού για ενήλικες

Η τακτική κένωση του εντέρου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας. Μάθετε πώς να κενώνετε το έντερό σας με το Peristeen.

Δείτε το video υψηλού αυτοϋποκλυσμού με το Peristeen
Επιστροφή

Οδηγός υψηλού αυτοϋποκλυσμού για ενήλικες

icon

Η χρήση του Peristeen καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα, ανάλογα με τις οδηγίες του ιατρού σας, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και την ακράτεια κοπράνων. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν διαρροές και μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Αφιερώστε χρόνο

Μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να προσαρμοστείτε και να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Μόλις όμως αυτό επιτευχθεί, θα μπορέσετε να έχετε εσείς τον έλεγχο του εντέρου σας και να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

 


Εφόσον ακολουθείτε τη μέθοδο του υψηλού αυτοϋποκλυσμού, είναι σημαντικό να θυμάστε τα εξής: 

 

 • Διατηρείστε το πρόγραμμα διαχείρισης του εντέρου όπως σας το έχει υποδείξει ο επαγγελματίας υγείας σας.

 • Βρείτε την κατάλληλη ώρα που μπορείτε να κενώνετε το έντερό σας χωρίς να έχετε τυχόν παρεμβολές ή κάτι να σας πιέζει χρονικά. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ώστε τη συγκεκριμένη ώρα να την αφιερώνετε στην κένωση του εντέρου. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Peristeen 20–30 λεπτά μετά από οποιοδήποτε κύριο γεύμα, για να ενεργοποιήσετε τη φυσική διαδικασία του εντέρου και να είναι πιο εύκολη η κένωση.

 • Εάν για οποιοδήποτε λόγο ο υποκλυσμός παρεκκλίνει από την ώρα που έχετε ορίσει, φροντίστε να τον πραγματοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

 • Φροντίστε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας λαμβάνοντας τουλάχιστον 6-8 ποτήρια (αντιστοιχούν σε 1,5-2 λίτρα) υγρών την ημέρα.

 • Σε κάθε υποκλυσμό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ένα νέο καθετήρα. Είναι μίας χρήσης.

 • Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Πλένετε καλά τα χέρια πριν και μετά την κένωση του εντέρου καθώς και την περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Φροντίστε να είναι πάντα καθαρή και να μην υπάρχει υγρασία ώστε να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί στην περιοχή ή έλκη κατάκλισης.

 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πόσιμο νερό σε θερμοκρασία 36-38°C.

 • Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης του Peristeen κατά τη διάρκεια του υψηλού αυτοϋποκλυσμού και σε ό,τι αφορά την αποθήκευσή του και την αντικατάσταση των διαφόρων τμημάτων του.

Επιστροφή
Δείτε το video υψηλού αυτοϋποκλυσμού με το Peristeen σε παιδιά

Οδηγός υψηλού αυτοϋποκλυσμού για παιδιά

Η εκμάθηση της κένωσης του εντέρου του παιδιού σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξή του. Το βοηθά να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ελευθερία, έτσι ώστε να συμμετέχει και εκείνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως το κολύμπι ή το παιχνίδι με φίλους.

Δείτε το video υψηλού αυτοϋποκλυσμού με το Peristeen σε παιδιά
Επιστροφή

Οδηγός υψηλού αυτοϋποκλυσμού για παιδιά

icon

 

Τα περισσότερα παιδιά με προβλήματα εντέρου, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε μικρή ηλικία, βασίζονται στους γονείς τους για να κενώσουν το έντερό τους. Οι παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας και της ακράτειας κοπράνων περιέχουν αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, υπόθετα, κλύσματα, μαλακτικά κοπράνων και καθαρτικά.


Μεγαλύτερος έλεγχος 

Παρόλα αυτά, για κάποια παιδιά οι μέθοδοι αυτές είναι αναποτελεσματικές, οι κενώσεις τους δεν μπορούν να προγραμματιστούν με αποτέλεσμα να έχουν εντερικά ατυχήματα. Η μέθοδος του υψηλού αυτοϋποκλυσμού αποτελεί μια λύση που εξασφαλίζει τακτικές και ελεγχόμενες κενώσεις. Η χρήση του σε τακτά χρονικά διαστήματα θα βοηθήσει το παιδί σας να νιώσει πιο άνετα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά συμπτώματα όπως η ακράτεια κοπράνων και η δυσκοιλιότητα. 

 

Ο υψηλός αυτοϋποκλυσμός είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται τακτικά καθώς: 

 • Αποφεύγονται τα εντερικά ατυχήματα, γιατί το κατώτερο μέρος του εντέρου έχει αδειάσει από κόπρανα.  
 • Προλαμβάνεται η χρόνια δυσκοιλιότητα καθώς οι κινήσεις του εντέρου γίνονται πιο συχνές.

Μέχρι το παιδί σας να μάθει να κενώνει μόνο του το έντερό του, θα πρέπει εσείς να το βοηθάτε έτσι ώστε να γίνεται σωστά και με ασφάλεια. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να ακολουθείτε ένα τακτικό πρόγραμμα κένωσης και να εμπλέξετε το παιδί σας κατά τη διαδικασία κένωσης του εντέρου του. Να θυμάστε να πραγματοποιείτε τον υψηλό αυτοϋποκλυσμό σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως σας έχει υποδείξει και ο επαγγελματίας υγείας σας, ώστε να μην επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.


Μπορείτε να σημειώνετε την πρόοδο του παιδιού σας. Εάν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το Ημερολόγιο κένωσης του εντέρου (pdf, 1MB).

Επιστροφή
Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να κενώνουν το έντερό τους σωστά

Εκπαιδεύοντας τα παιδιά να κενώνουν το έντερό τους με το παιχνίδι Poo 

Όσο το παιδί σας μεγαλώνει θα θέλει γίνεται πιο ανεξάρτητο. Αυτή είναι και η φυσική εξέλιξη όλων των παιδιών. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί στο πρόγραμμα του παιδιού για την κένωση του εντέρου του. Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο, μπορείτε να ξεκινήσετε μαθαίνοντάς του τη σημασία της κένωσης του εντέρου. Το παιχνίδι Poo 

Το Poo Game

Το  Poo Game είναι ένα παιχνίδι με κάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε στο παιδί σας πώς να κενώνει το έντερό του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες για να παίξετε διαφορετικά και διασκεδαστικά παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού σας. Απλά εκτυπώστε τις κάρτες, κόψτε τες και είστε έτοιμοι να παίξετε. Το Poo Game σχεδιάστηκε για να βοηθήσει εσάς και το παιδί σας να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα κένωσης του εντέρου με διασκεδαστικό τρόπο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μόλις το παιδί σας το συνηθίσει, μπορεί να γίνει ακόμα πιο απαιτητικό. Καλή διασκέδαση!  


Μπορείτε να κατεβάσετε  τις κάρτες παιχνιδιού (pdf, 1MB)
Μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες χρήσης (pdf, 1MB)


 

Να θυμάστε...

Το Poo Game δημιουργήθηκε ως βοήθημα και δεν αντικαθιστά τις οδηγίες χρήσης. Συμβουλευτείτε πάντα τον επαγγελματία υγείας σας για να σας κατευθύνει σωστά και διαβάστε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.  

Επιστροφή
Επιστροφή

Δοκιμάστε το προϊόν

Επιτυχής υποβολή

Συγχαρητήρια

Προβολή για υπολογιστές