Τι είναι η ακράτεια ούρων;

Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια απώλεια ούρων. Αφορά 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η ακράτεια ούρων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια προσπάθειας, όπως για παράδειγμα με κινήσεις του σώματος, με βήχα ή με φτάρνισμα, είναι γνωστή ως ακράτεια ούρων από προσπάθεια (SUI). Μάθετε περισσότερα για την ακράτεια ούρων

Μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς μεγαλώνουμε και μερικές φορές συνδέεται με την εγκυμοσύνη.  Μπορεί επίσης να συμβεί ως αποτέλεσμα χρόνιας ή επαναληπτικής πίεσης στην κοιλιά μας (δυσκοιλιότητα, χρόνιος βήχας, αεροβική άσκηση), από εμμηνόπαυση ή ακόμα και μετά από υστερεκτομή.
Η βλάβη, η εξασθένιση ή ο τραυματισμός των μυών που υποστηρίζουν την ουρήθρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακράτεια ούρων από προσπάθεια. Εμφανίζεται όταν οι αδύναμοι μύες του πυελικού εδάφους, ειδικά στο άνοιγμα του λαιμού της ουροδόχου κύστης και στο σφιγκτήρα της ουρήθρας, δεν μπορούν να σφίξουν αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένης πίεσης στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Αυτό οδηγεί σε ακούσια διαφυγή των ούρων.
Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια συνήθως συμβαίνει όταν:
・ Γελάμε
・ Φταρνιζόμαστε
・ Βήχουμε
・ Σηκώνουμε βάρη
・ Ασκούμαστε
・ Προσπαθούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι ή από το αυτοκίνητο
・ Έχουμε σεξουαλική επαφή
・Αυξάνεται η κοιλιακή πίεση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

Επιστροφή

Επιλογές θεραπείας

Μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης της γυναικείας ακράτειας ούρων

Εάν έχετε διαγνωσθεί με ακράτεια ούρων από προσπάθεια, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισής της. Μάθετε περισσότερα

Η Coloplast διαθέτει προϊόντα που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά σας επεμβατικά, παρ’ όλα αυτά η συγκεκριμένη λύση δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ο γιατρός σας είναι αυτός που θα σας υποδείξει ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την δική σας περίπτωση. Στις μη επεμβατικές λύσεις περιλαμβάνονται οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα προστατευτικά εσώρουχών όπως οι πάνες ακράτειας, οι καθετήρες, οι  κολπικοί πέσσοι.

Επιστροφή

Επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης της γυναικείας ακράτειας ούρων

Σε περιπτώσεις που η ακράτεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητικές μεθόδους, καθώς και στις περιπτώσεις σοβαρής ακράτειας, ο Επαγγελματίας Υγείας ενδέχεται να επιλέξει τη χειρουργική αντιμετώπιση της. Μάθετε περισσότερα

Στις επεμβατικές λύσεις ακράτειας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση κάτω από την ουρήθρα της λεγόμενης ταινίας χωρίς τάση. Χρησιμοποιείται μία λωρίδα σαν ταινία, η οποία στηρίζει την περιοχή όπου η κύστη ενώνεται με την ουρήθρα. Η ταινία αυτή μπορεί να είναι φτιαγμένη από φυσικό ή τεχνητό υλικό. Στο 85% των περιπτώσεων, οι γυναίκες είναι εγκρατείς αμέσως μετά την επέμβαση και μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές φυσιολογικές τους δραστηριότητες, λίγο αργότερα. Ωστόσο, μελλοντικές εγκυμοσύνες μπορεί να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα της επέμβασης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν και πάλι σε ακράτεια ούρων.

σύστημα ταινίας τάσης

Επιστροφή
Επιστροφή

Δοκιμάστε το προϊόν

Επιτυχής υποβολή

Συγχαρητήρια

Προβολή για υπολογιστές