Τι είναι η Στυτική Δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή απ' ό,τι ίσως νομίζετε. Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης. Διαβάστε περισσότερα για τη στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρηση στύσης ικανής για σεξουαλική επαφή. Εάν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και σε εσάς, δεν είστε μόνοι. Περίπου 30 εκατομμύρια άνδρες βιώνουν το ίδιο. Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι η ολική ανικανότητα επίτευξης στύσης, η περιοδική ικανότητα επίτευξης στύσης και η τάση να επιτυγχάνονται μόνο σύντομες. Η κατάσταση μπορεί να είναι οδυνηρή, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μπορεί να ξεπεραστεί.

Γενικά για την Στυτική Δυσλειτουργία:

• Οι περισσότεροι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορούν να έχουν οργασμό και να τεκνοποιήσουν αλλά δυσκολεύονται γιατί δεν μπορούν να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μία στύση.
Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι κάτι το φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια του γήρατος.
•  Οι περισσότεροι άντρες κατά την διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής έχουν βρεθεί σε αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης. Το γεγονός αυτό είναι φυσιολογικό και δεν καταδεικνύει πρόβλημα. Όμως εκατομμύρια άντρες όλων των ηλικιών βιώνουν αυτή την ανικανότητα ως ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα.
• Στις περισσότερες περιπτώσεις η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να ξεπεραστεί.

Επιστροφή
Τι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία;

Τι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε οργανικά προβλήματα αλλά και σε περιπτώσεις που υπάρχει συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων. Μάθετε περισσότερα για τα συνηθέστερα αίτια στυτικής δυσλειτουργίας.

Στην πλειονότητα (80%) των ανδρών, η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε κάποιο οργανικό πρόβλημα ή διαταραχή. Για τους περισσότερους άνδρες, τα αίτια μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα και με τη σωστή θεραπεία να συνεχίσουν μία ικανοποιητική ερωτική ζωή.


• Τραυματισμός (για παράδειγμα στον εγκέφαλο ή τον νωτιαίο μυελό)
• Πάθηση (για παράδειγμα διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη)
• Επέμβαση (για παράδειγμα αφαίρεση του προστάτη)
• Χρήση ουσιών (για παράδειγμα κάπνισμα, ναρκωτικά, αλκοόλ ή κάποια φάρμακα)

Επιστροφή
Νόσος του Peyronie (περονί)

Νόσος του Peyronie (περονί)

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική του ζωή, και συμβαίνει συχνά αν αυτή η κατάσταση είναι η δυσμορφία του πέους λόγω της νόσου του Peyronie (περονί). Μάθετε περισσότερα για τη νόσος του Peyronie (περονί)

Βιβλιογραφία

1. NIH Publication No. 09-3923. June 2009.

2. NIH Consens Statement 1992 Dec 7-9;10(4):1-31.

Ονομαζόμενη από τον Francois de la Peyronie, χειρουργό του Λουδοβίκου του 14ου της Γαλλίας, η νόσος του Peyronie (περονί) μπορεί να εμφανιστεί σε άνδρες όλων των ηλικιών, αλλά συχνότερα στους άνδρες στην ηλικία των 50.
Η αιτία της νόσου του Peyronie δεν είναι πλήρως κατανοητή. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η νόσος είναι αποτέλεσμα φλεγμονής και σχηματισμού πλάκας (σκληρίας) μετά από επαναλαμβανόμενο τραύμα στο πέος, που συμβαίνει συχνότερα κατά τη σεξουαλική επαφή.
Η δυσμορφία του πέους (μεγάλη κάμψη του πέους) οφείλεται στην δημιουργία πλάκας (σκληρίας) η οποία καταστρέφει τον μηχανισμό διαστολής και επιμήκυνσης του πέους, με αποτέλεσμα να μην επιμηκύνεται κατά την στύση στο σημείο που εντοπίζεται η σκληρία. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει καμπυλότητα του πέους προς τα πάνω, προς τα κάτω ή πλαγίως. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη νόσο, εμφανίζεται και στυτική δυσλειτουργία σε ποσοστό μεταξύ 58% και 90% των ανδρών με τη νόσο (1, 2). 

Επιστροφή

Επιλογές θεραπείας

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η στυτική δυσλειτουργία;

Η θεραπεία θα καθοριστεί από το είδος της στυτικής δυσλειτουργίας. Αν το αίτιο είναι οργανικό, ψυχογενές ή υπάρχουν προβλήματα στη σχέση. Μάθετε περισσότερα για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η στυτική δυσλειτουργία

Συχνά, όταν το πρόβλημα είναι μεικτό, γίνεται συνδυασμός ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής θεραπείας.
Για τη στυτική δυσλειτουργία, η οποία οφείλεται σε οργανικά αίτια, υπάρχει μια σειρά οι επιλογών, συντηρητικών και επεμβατικών, για την αντιμετώπιση της όπως:
• Φαρμακευτική αγωγή
• Θεραπεία με κρουστικά κύματα.
• Συσκευή αντλίας κενού.
•  Ενδοσηραγγώδεις ενέσεις.
• Ορμονοθεραπεία.
• Πεϊκή πρόθεση.

 

Ο γιατρός σας εξατομικευμένα θα σας προτείνει τη θεραπεία ή τον συνδυασμό θεραπειών που είναι κατάλληλος για εσάς, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά σας. 

Επιστροφή

Πεϊκή πρόθεση Coloplast Titan® Touch

Η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch προσφέρει μία αξιόπιστη μέθοδο αποκατάστασης της σεξουαλικής λειτουργίας. Μάθετε περισσότερα για την πεϊκή πρόθεση

Βιβλιογραφία

1. Steven K. Wilson, Mario A Cleves, John R. Delk.Comparison of Mechanical Reliability of Original andEnhanced Mentor* Alpha 1 Penile Prosthesis. J. Urol.September 1999;162(3):715-718.

2. Fancisco Dubocq, Marcos V. Tefilli, Edward L. Gheiler,Haikun Li, and C.B. Dhabuwala. Long-Term MechanicalReliability of Multi-component Inflatable Penile Prosthesis:Comparison of Device Survival. J Urol. August 1998;52(2):277-281.

Η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch είναι το αποτέλεσμα προηγμένης μηχανικής και ιατρικής έρευνας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του χρήστη. Σχεδιασμένη να μιμείται τα χαρακτηριστικά μίας φυσιολογικής στύσης, η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch προσφέρει νέα ελπίδα σε πολλούς άντρες με στυτική δυσλειτουργία καθώς αποτελεί επιλογή όταν άλλες θεραπείες δεν ενδείκνυνται ή έχουν αποτύχει.

Η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch είναι ένα αυτοτελές υδραυλικό σύστημα κατασκευασμένο από Bioflex®, ένα ανθεκτικό και εύκαμπτο υλικό. Αποτελείται από τέσσερα μέρη. Δύο κυλίνδρους, μία αντλία και ένα ρεζερβουάρ. Το σύστημα συνδέεται με σωλήνες σιλικόνης και γεμίζει με φυσιολογικό ορό κατά την διάρκεια της εμφύτευσης. Μόλις η συσκευή εμφυτευτεί, κρύβεται ολοκληρωτικά μέσα στο σώμα. Συνεπώς δεν είναι ορατή και το πέος φαίνεται χαλαρό και φυσιολογικό.

 

Η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch προσφέρει στους χρήστες:
Διακριτικότητα
Η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch δεν γίνεται ορατή και αντιληπτή, όταν το πέος βρίσκεται σε στύση ή σε χάλαση. 
Αξιοπιστία
Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, το 98% των χρηστών δήλωσαν η πεϊκή πρόθεση Titan® Touch είναι μηχανικά αξιόπιστη ύστερα από 5 χρόνια χρήσης (1).
Ικανοποίηση χρηστών
Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, το 98% των χρηστών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πεϊκή πρόθεση Titan® Touch(2).

 

 Male anatomy _ Titan

 

 

Επιστροφή
Επιστροφή

Δοκιμάστε το προϊόν

Επιτυχής υποβολή

Συγχαρητήρια

Προβολή για υπολογιστές