Τι είναι η ακράτεια ούρων;

Η ακράτεια των ούρων είναι η ακούσια απώλεια ούρων που παρατηρείται, όταν ο σφιγκτήρας µυς που συγκρατεί τον αυχένα της ουροδόχου κύστης κλειστό, δεν είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρήσει τα ούρα στην ουροδόχο κύστη. Μάθετε περισσότερα για την ακράτεια ούρων

• Πάνω από 2 εκατομμύρια άνδρες υποφέρουν από ακράτεια ούρων.
•  Η ακράτεια ούρων µπορεί επίσης να προκληθεί όταν οι µύες της ουροδόχου κύστης συμπιέζονται πολύ ή όταν η ουροδόχος κύστη δεν κενώνεται τακτικά και πλήρως.
•  Η ακράτεια ούρων από άνδρες σχετίζεται συχνά με ιατρικό πρόβλημα ή θεραπείες που αφορούν τον προστάτη αδένα, συμπεριλαμβανομένης της διόγκωσης του προστάτη ή της απομάκρυνσης του προστάτη λόγω καρκίνου.

Επιστροφή

Επιλογές θεραπείας

Μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης της ανδρικής ακράτειας ούρων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αντιμετώπιση της ακράτειας και εξατομικεύεται για κάθε ασθενή αναλόγως. Καθώς, μερικές περιπτώσεις, η θεραπεία για ένα είδος ακράτειας μπορεί να επιδεινώσει ένα άλλο. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να συζητήσετε όλες τις επιλογές µε το γιατρό σας. Μάθετε περισσότερα για τους μη επεμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης της ανδρικής ακράτειας ούρων


Στις μη επεμβατικές επιλογές θεραπείας περιλαμβάνονται τα εξής:

• Πάνες ακράτειας
• Περιπεϊκοί καθετήρες 
• Μόνιμοι καθετήρες ή Καθετήρες για διαλείποντα καθετηριασμό
• Αλλαγές στον τρόπο ζωής
• Ασκήσεις Kegel
• Περιορισμός στην πρόσληψη υγρών
• Προγραμματισμένη ούρηση
• Φαρμακευτική αγωγή

 

Αν αυτές οι επιλογές δεν είναι κατάλληλες για τον τύπο ακράτειας που βιώνετε ή τον τρόπο ζωής σας, ο ιατρός σας ενδέχεται να σας προτείνει να προχωρήσετε στην χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

Επιστροφή

Ποιες είναι οι χειρουργικές θεραπείες για την ακράτεια;

Οι επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης μπορούν να αποτελέσουν μια μόνιμη λύση για την ακράτεια ούρων. Ωστόσο, ο ιατρός σας είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ταινίες ακράτειας και ο τεχνητός σφιγκτήρας . Μάθετε περισσότερα για τους επεμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης της ανδρικής ακράτειας ούρων

Μόλις η κατάστασή σας αξιολογηθεί από έναν ουρολόγο, ενδέχεται να προτείνει την τοποθέτηση μιας ταινίας χωρίς τάση όπως την ανδρική ταινία ακράτειας Virtue® της Coloplast.


Η ανδρική ταινία Virtue® κατασκευάζεται από ένα μαλακό, εύκαμπτο πλέγμα πολυπροπυλενίου, το οποίο τοποθετείται, ώστε να υποστηρίξει και να ανυψώσει την ουρήθρα και να μην υπάρχει διαφυγή των ούρων. Μετά την επέμβαση για την τοποθέτηση της Virtue® θα πρέπει να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μετά από αυτό θα μπορείτε να απολαμβάνετε τον ενεργό τρόπο ζωής που είχατε στο παρελθόν, χωρίς να φοβάστε για τυχόν απώλεια ούρων.

Ανδρική ταινία τάσης Virtue

 

Επιστροφή
Επιστροφή

Δοκιμάστε το προϊόν

Επιτυχής υποβολή

Συγχαρητήρια

Προβολή για υπολογιστές