Πληροφορίες προϊόντος

Περιγραφή προϊόντος

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή προϊόντος

Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος χάρη στη μοναδική 3D αφρώδη δομή

Όταν έρχεται σε επαφή με το εξίδρωμα, το Biatain Silicone χάρη στην 3D αφρώδη δομή του, παίρνει το σχήμα του πυθμένα του έλκους, για ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος, ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης (3).  Το εξίδρωμα απορροφάται κάθετα χάρη στη μοναδική 3D αφρώδη δομή και χάρη στο υπεραπορροφητικό στρώμα, απομακρύνεται και συγκρατείται στο εσωτερικό του επιθέματος, διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη υγρασία για το έλκος και δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες επούλωσης. Οι ιδιότητες σωστής διαχείρισης του εξιδρώματος του Biatain® Silicone διασφαλίζουν τον έλεγχο του εξιδρώματος και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο διαρροής και βλάβης από διαβροχή.

 

Απαλή και ασφαλής εφαρμογή

Το στρώμα από κολλητικό σιλικόνης παρέχει ασφαλή εφαρμογή και συγκρατεί το επίθεμα στη θέση του, ελαχιστοποιώντας τον πόνο κατά την αφαίρεση (1,2). Ο μαλακός και εύκαμπτος σχεδιασμός του Biatain® Silicone διασφαλίζει την σωστή εφαρμογή στο έλκος και στο σώμα, ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης (2).

 

Εύκολο στη χρήση

Το Biatain®Silicone διαθέτει non-touch μεμβράνη 3 τμημάτων για εύκολη και άσηπτη εφαρμογή.

 

Λιγότερες αλλαγές επιθεμάτων

Λόγω της ανώτερης διαχείρισης του εξιδρώματος, μπορείτε να έχετε έως και 50% μείωση στις αλλαγές των επιθεμάτων (3,4).

 

Σύσταση του προϊόντος

Το Biatain® Silicone είναι ένα μαλακό και εύκαμπτο αφρώδες επίθεμα από πολυουρεθάνη με ημιπερατή, αδιάβροχη και αδιαπέραστη από βακτηρίδια εξωτερική μεμβράνη, ένα υπεραπορροφητικό στρώμα και μαλακό στρώμα από κολλητικό σιλικόνης.

 

Χρήση

Το Biatain®Silicone ενδείκνυται για ένα μεγάλο εύρος χρόνιων και οξέων εξιδρωματικών ελκών, όπως έλκη ποδός, έλκη πίεσης (κατάκλιση), έλκη διαβητικού ποδιού χωρίς λοίμωξη, περιοχές δότου, μετεγχειρητικά τραύματα και απλές δερματικές βλάβες (π.χ. εκδορές, σχάσεις στο δέρμα, κοψίματα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πιεστική περίδεση και μπορεί να παραμείνει τοποθετημένο έως και για 7 ημέρες.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

1. Cartier H et al. Wound management with the Biatain® Silicone foam dressing: A multicentre product evaluation. Wounds International 2014,10(4).

2. Chadwick P et al. Biatain® Silicone dressings: A case series evaluation. Wounds International 2014, 5(1).

3. Andersen MB and Marburger M. Comparison of 24 hours fluid handling and absorption under pressure between ten wound dressings with silicone adhesive. Presented at EWMA 2015.

4. Thomas S. Laboratory findings on the exudate-handling capabilities of cavity foam and foam-film. Journal of Wound Care 2010,19(5):192-99.

Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Δείτε τους διαθέσιμους κωδικούς του προϊόντος.

Περισσότερα
Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Διάσταση Τεμ./Συσκευασία
Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης 3436 12,5x12,5 εκ. 10
Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης 3438 17,5x17,5 εκ. 5
Επιστροφή

Videos

Μαρτυρίες χρηστών

Προτεινόμενα προϊόντα

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag

Biatain®Silicone Ag - ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος με διαρκή απελευθέρωση αργύρου για έλκη με λοίμωξη. 3D αφρώδης δομή που προσαρμόζεται στο σχήμα του πυθμένα του έλκους. Συνεχής απελευθέρωση αργύρου καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής (1). Απαλή και ασφαλής εφαρμογή. Εύκολο στη χρήση.

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag
Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό επίθεμα – Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για  έλκη με χαμηλό, μέτριο και υψηλό ποσοστό εξιδρώματος. Περιβάλλον υγρής επούλωσης για ταχύτερη επούλωση (1-3).

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό
Purilon® υδροτζέλ

Purilon® υδροτζέλ

Purilon® Υδροτζέλ – Ταχύτερη επούλωση ελκών μέσω αποτελεσματικής και ήπιας απομάκρυνσης των νεκρώσεων. Συνδυάζει ενυδατικές και απορροφητικές ιδιότητες (1). Εύκολη εφαρμογή και απομάκρυνση. Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής και τις βλάβες από τη διαβροχή.

Purilon® υδροτζέλ
Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag

Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag

Biatain® Alginate Ag– Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για ρυπαρά έλκη με λοίμωξη και έλκη με κοιλότητα. Υψηλή συνοχή του επιθέματος (1). Πατενταρισμένο επίθεμα για έλκη που περιέχει σύμπλοκο αργύρου με ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής δράσης (2). Ενδείκνυται για έλκη με κοιλότητα (3). Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής και τις βλάβες από τη διαβροχή.  Τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση (4,5).

Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag
Προβολή για υπολογιστές