Πληροφορίες προϊόντος

Περιγραφή προϊόντος

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή προϊόντος

Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος χάρη στη μοναδική 3D αφρώδη δομή

Παρουσία εξιδρώματος, το Biatain® Silicone Ag, χάρη στην 3D αφρώδη δομή του, παίρνει το σχήμα του πυθμένα του έλκους σε βάθος και έκταση προσφέροντας ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης (2,3). Χάρη στη μοναδική 3D αφρώδη δομή του, το επίθεμα απορροφά κάθετα το εξίδρωμα και το συγκρατεί στο εσωτερικό του, διατηρώντας την κατάλληλη ποσότητα υγρασίας στην επιφάνεια του έλκους και δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες επούλωσης. Η άμεση επαφή με τον πυθμένα του έλκους ελαχιστοποιεί τον νεκρό χώρο και τη συγκέντρωση περίσσιου εξιδρώματος που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη (4).

Συνεχής απελευθέρωση αργύρου

Σύμπλοκο αργύρου με τεκμηριωμένη δράση έναντι μικροοργανισμών που συναντώνται συχνά σε έλκη με λοίμωξη που δεν επουλώνουν, συμπεριλαμβανομένων των MRSA, VR-E, των βακτηρίων που παράγουν ESBL και των ψευδομονάδων (2,3). Το σύμπλοκο αργύρου παρέχει συνεχή απελευθέρωση αργύρου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου εφαρμογής (έως και 7 ημέρες) (1).

Απαλή και στέρεη εφαρμογή

Το στρώμα από κολλητικό σιλικόνης παρέχει ασφαλή εφαρμογή, συγκρατεί το επίθεμα στη θέση του, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον πόνο κατά την αφαίρεση. Ο μαλακός και εύκαμπτος σχεδιασμός του Biatain®Silicone Ag διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή στο έλκος και στο σώμα, ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης.

Εύκολο στη χρήση

Το Biatain® Silicone Ag διαθέτει non-touch μεμβράνη 3 τμημάτων για εύκολη και άσηπτη εφαρμογή.

Σύνθεση του προϊόντος

Το Biatain® Silicone Ag είναι ένα μαλακό και εύκαμπτο αφρώδες επίθεμα από πολυουρεθάνη που περιέχει σύμπλοκο ιοντικού αργύρου, ομοιογενώς κατανεμημένο στο αφρώδες τμήμα του. Το επίθεμα διαθέτει ημιπερατή, αδιάβροχη και αδιαπέραστη από βακτηρίδια εξωτερική μεμβράνη και μαλακό κολλητικό σιλικόνης.

Χρήση

Το Biatain® Silicone Ag ενδείκνυται για χρήση σε ένα μεγάλο εύρος εξιδρωματικών ελκών με καθυστερημένη επούλωση λόγω αποικισμού ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένων των ελκών ποδός, ελκών πίεσης (κατάκλιση), ελκών διαβητικού ποδιού, εγκαυμάτων δευτέρου βαθμού, περιοχών δότου, μετεγχειρητικών τραυμάτων και απλών δερματικών βλαβών(π.χ. εκδορές, σχάσεις του δέρματος, κοψίματα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πιεστική περίδεση.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

1. Burger C et al. Silver release profile and antibacterial effect of a new silver foam dressing with silicone adhesive. Prtesented at EWMA 2015 (Abstract 492).

2. Ip M et al. Antimicrobial activities of silver dressings: an in vitro comparison. Journal of Medical Microbiology 2006, 55:59-63.

3. Basterzi Y et al. In-vitro comparison of antimicrobial efficacy of various wound dressing materials. Wounds July 2010.

4. Cutting K et al. Topical silver-impregnated dressings and the importance of the dressing technology. International Wound Journal 2009, 6:396-402.

Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Δείτε τους διαθέσιμους κωδικούς του προϊόντος.

Περισσότερα
Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Διάσταση Τεμ./Συσκευασία
Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag 9638 12,5x12,5 εκ. 5
Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag 9640 17,5x17,5 εκ. 5
Επιστροφή

Βασικά οφέλη

Αφρώδες επίθεμα με 3D δομή

Αφρώδες επίθεμα με 3D δομή

Μάθετε περισσότερα για το αφρώδες επίθεμα με 3D δομή
Επιστροφή

Αφρώδες επίθεμα με 3D δομή

Όταν έρχεται σε επαφή με εξίδρωμα, η 3D πολυμερής δομή του αφρώδους τμήματος παίρνει το σχήμα του πυθμένα του έλκους, διασφαλίζοντας άριστη απορροφητικότητα και απελευθέρωση ιόντων αργύρου στο έλκος. (βιβλ. αναφ.: 1,2,7)

Βιβλιογραφικές αναφορές: 

Βιβλ. αναφ. 1: Buchholz C. Presented at Wounds UK 2009
Βιβλ. αναφ.  2: Coloplast, data of file 2014
Βιβλ. αναφ.  7: Coloplast, data on file 2013

Επιστροφή
Συνεχής απελευθέρωση αργύρου

Συνεχής απελευθέρωση αργύρου

Διαβάστε περισσότερα
Επιστροφή

Συνεχής απελευθέρωση αργύρου

Το Biatain Silicone Ag παρέχει διαρκή απελευθέρωση αργύρου σε υψηλότερη συγκέντρωση συγκριτικά με ανταγωνιστικά επιθέματα μετά από περίπου 12 ώρες, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής (έως και 7 ημέρες) (βιβλ. αναφ.: 2)
Το Biatain Silicone Ag διαθέτει σύμπλοκο αργύρου (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) με ευρεία αντιμικροβιακή δράση σε βακτηρίδια που συναντώνται συχνά σε έλκη με λοίμωξη, συμπεριλαμβανομένων των MRSA, VRE, ESBL και Pseudomonas. (βιβλ. αναφ.: 4, 5)

Βιβλιογραφικές αναφορές: 

Βιβλ. αναφ. 2: Coloplast, data on file 2014
Βιβλ. αναφ. 4: Ip M et al. Journal of Medical Microbiology 2006, (55):59-63
Βιβλ. αναφ. 5: Basterzi Y et al. Wounds 2010, 22(7):165–170

Επιστροφή
Ασφαλής και εύκολη εφαρμογή με άσηπτες συνθήκες

Ασφαλής και εύκολη εφαρμογή με άσηπτες συνθήκες

Δοκιμάστε το νέο σχεδιασμό
Επιστροφή

Ασφαλής και εύκολη εφαρμογή με άσηπτες συνθήκες

Το Biatain Silicone Ag διαθέτει νέο σχεδιασμό με μαλακό στρώμα επαφής με το έλκος από κολλητική σιλικόνη, για ασφαλή εφαρμογή στο έλκος και στο σώμα
Εύκολη εφαρμογή με άσηπτες συνθήκες χάρη στη νέα non-touch μεμβράνη 3 τμημάτων

Επιστροφή

Videos

Προτεινόμενα προϊόντα

Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης

Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης

Biatain® Silicone αφρώδες επίθεμα σιλικόνης – ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος με απαλή προσκόλληση για ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μαλακό αφρώδες επίθεμα με απαλό κολλητικό από σιλικόνη. Μοναδική 3D αφρώδης δομή Biatain για ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος. Ασφαλής εφαρμογή. Non-touch σύστημα άσηπτης εφαρμογής. Μαλακό, εύκαμπτο, άνετο. Αδιάβροχο και αδιαπέραστο από βακτηρίδια.

Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης
Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Μη Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Μη Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό επίθεμα –  Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για έλκη με χαμηλό, μέτριο και υψηλό ποσοστό εξιδρώματος. Περιβάλλον υγρής επούλωσης για ταχύτερη επούλωση (1-3).

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Μη Κολλητικό
Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag

Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag

Biatain® Alginate Ag– Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για ρυπαρά έλκη με λοίμωξη και έλκη με κοιλότητα. Υψηλή συνοχή του επιθέματος (1). Πατενταρισμένο επίθεμα για έλκη που περιέχει σύμπλοκο αργύρου με ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής δράσης (2). Ενδείκνυται για έλκη με κοιλότητα (3). Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής και τις βλάβες από τη διαβροχή.  Τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση (4,5).

Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag
Προβολή για υπολογιστές