Πληροφορίες προϊόντος

Περιγραφή προϊόντος

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή προϊόντος

Ενδείκνυται για πλήρωση κοιλοτήτων σε έλκη με λοίμωξη

Ο σχεδιασμός και η συνεκτική δομή του επιθέματος σας επιτρέπουν να το κόβετε για να το προσαρμόζετε σε έλκη ανεξαρτήτως μεγέθους, σχήματος και βάθους.

Πατενταρισμένο επίθεμα για έλκη που περιέχει σύμπλοκο αργύρου με ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής δράσης

Το Biatain® Alginate Ag προσφέρει συνεχή αντιβακτηριδιακή δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του (έως και 7 ημέρες) (2).

Υψηλή συνοχή του επιθέματος

Η υψηλή συνοχή του επιθέματος επιτρέπει την απομάκρυνσή του χωρίς να αφήνει υπολείμματα, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και τον τραυματισμό (1).

Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής και τις βλάβες από τη διαβροχή

Η απορροφητικότητα του Biatain® Alginate Ag (1) και ο σχηματισμός γέλης που συγκρατεί το εξίδρωμα, αποτρέπουν τη διαρροή που μπορεί να προκαλέσει βλάβες από διαβροχή του περιβάλλοντος δέρματος.

Τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση

Σε αντίθεση με τα υδροϊνώδη επιθέματα, το Biatain® Alginate Ag διαθέτει τεκμηριωμένη αιμοστατική δράση, δηλαδή ικανότητα διακοπής της ροής του αίματος σε περιορισμένες αιμορραγίες (4,5).

Μηχανισμός δράσης

Καθώς το εξίδρωμα του έλκους απορροφάται από το επίθεμα, σχηματίζεται μια μαλακή, συνεκτική γέλη που προσαρμόζεται στο σχήμα του πυθμένα του έλκους , παρέχοντας καλύτερο έλεγχο της λοίμωξης. Το σύμπλοκο αργύρου απελευθερώνει ιόντα όταν έρχεται σε επαφή με το εξίδρωμα του έλκους.

Σύσταση του προϊόντος

Το Biatain® Alginate Ag είναι ένα αλγηνικό επίθεμα που αποτελείται από αλγηνικό ασβέστιο, καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη (CMC) και σύμπλοκο ιοντικού αργύρου.

Χρήση

Το Biatain® Alginate Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα έλκη μερικού ή ολικού πάχους με μέτριο έως υψηλό ποσοστό εξιδρώματος. Το Biatain® Alginate Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έλκη με λοίμωξη ή με αυξημένη επικινδυνότητα για ανάπτυξη λοίμωξης. Το Biatain® Alginate Ag μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πιεστική περίδεση. Το Biatain® Alginate Ag δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε στεγνά ή ελαφρώς εξιδρωματικά έλκη ή για τον έλεγχο εκτεταμένης αιμορραγίας. Το Biatain® Alginate Ag ενδείκνυται για έλκη ποδός, έλκη πίεσης (κατακλίσεις), έλκη διαβητικού ποδιού, περιοχές δότου, τραύματα και εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

1. Thomas S et al. www.dressings.org/TechnicalPublications/PDF/Coloplast-Dressings-Testing-2003-2004.pdf

2. Data on file (Independent laboratory testing performed by Wickham Laboratories).

3. http://www.worldwidewounds.com/1998/june/Alginates-FAQ/alginates-questions.html

4. Segal HC et al. The effects of alginate and non-alginate wound dressings on blood coagolation and platelet activation. Journal of Biomaterials Applications 1998, 249-57.

5. Elalamy I and Robert F. Etude in vitro des effets proactivateurs plaquettaires de deux pansements: Alginate pur (Algostéril) et Alginate-CMC (SeaSorb Soft), etude sur plasma riche en plaquettes. CPC France 2007.

Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Δείτε τους διαθέσιμους κωδικούς του προϊόντος.

Περισσότερα
Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Διάσταση Τεμ./Συσκευασία
Biatain® Alginate Ag Αλγηνικό με Ag 3780 3x44 εκ. 10
Επιστροφή

Προτεινόμενα προϊόντα

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag

Biatain®Silicone Ag - ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος με διαρκή απελευθέρωση αργύρου για έλκη με λοίμωξη. 3D αφρώδης δομή που προσαρμόζεται στο σχήμα του πυθμένα του έλκους. Συνεχής απελευθέρωση αργύρου καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής (1). Απαλή και ασφαλής εφαρμογή. Εύκολο στη χρήση.

Biatain® Silicone Ag Αφρώδες Σιλικόνης με Ag
Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης

Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης

Biatain® Silicone αφρώδες επίθεμα σιλικόνης – ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος με απαλή προσκόλληση για ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μαλακό αφρώδες επίθεμα με απαλό κολλητικό από σιλικόνη. Μοναδική 3D αφρώδης δομή Biatain για ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος. Ασφαλής εφαρμογή. Non-touch σύστημα άσηπτης εφαρμογής. Μαλακό, εύκαμπτο, άνετο. Αδιάβροχο και αδιαπέραστο από βακτηρίδια.

Biatain® Silicone Αφρώδες Σιλικόνης
Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό επίθεμα – Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για  έλκη με χαμηλό, μέτριο και υψηλό ποσοστό εξιδρώματος. Περιβάλλον υγρής επούλωσης για ταχύτερη επούλωση (1-3).

Biatain® Super Υδροτριχοειδικό Κολλητικό
Biatain® Αφρώδες Κολλητικό

Biatain® Αφρώδες Κολλητικό

Biatain® Αφρώδες επίθεμα κολλητικό – Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος για έλκη που χρήζουν ισχυρής επικόλλησης. Μοναδική 3D αφρώδης δομή για ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος. Μαλακό και εύκαμπτο επίθεμα (4,5). Ανώτερη διαχείριση του εξιδρώματος. Καθαρή εφαρμογή.

Biatain® Αφρώδες Κολλητικό
Προβολή για υπολογιστές