Πληροφορίες προϊόντος

Περιγραφή προϊόντος

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή προϊόντος

 

Ξηρό δέρμα – ένα σοβαρό πρόβλημα

Σχεδόν όλα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη (τύπου 1 και τύπου 2) αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το δέρμα τους. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι η ξήρωση, επίσης γνωστή ως ξηροδερμία.

Η μειωμένη ροή του αίματος στα μικρά αγγεία προκαλεί ατροφία του δέρματος, απώλεια τριχών, ψυχρότητα των ποδιών, δυστροφίες των νυχιών και κάθε βαθμού ξηροδερμία. Η αυτόνομη νευροπάθεια, η οποία είναι συχνή επιπλοκή σε προχωρημένο στάδιο διαβήτη, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην εφίδρωση, περιφερικό ερύθημα, οίδημα, ατροφία, ακόμη και επιδείνωση της ξηροδερμίας. Το ξηρό δέρμα, εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να αναπτύξει ραγάδες με κίνδυνο εξέλκωσης. Επιπλέον, όταν το πόδι εκτίθεται σε αυξημένη πίεση και τριβή, ο κίνδυνος ανάπτυξης έλκους ποδός αυξάνει.
 

Πρόληψη της διαβητικής εξέλκωσης

Η πρόληψη των ελκών είναι σημαντική, δεδομένου ότι όχι μόνο προκαλούν σημαντική δυσφορία και ενόχληση για τον ασθενή, αλλά το πιο σημαντικό, μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό. 

Εξέλκωση επέρχεται όταν αυξάνονται οι ραγάδες και οι κάλοι. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προληφθεί με την τακτική χρήση μιας ενυδατικής κρέμας σχεδιασμένης για τις ανάγκες του διαβητικού ποδιού. Η Atrac-Tain αποτελεί, συνεπώς, σημαντικό συμπλήρωμα για τη φροντίδα των ποδιών, επειδή βοηθά το δέρμα να παραμένει ακέραιο και ταυτόχρονα προλαμβάνει τις ραγάδες και τον κίνδυνο εξέλκωσης.
 

Αναπτύχθηκε και εξετάστηκε σε ασθενείς με διαβητικό πόδι

Η Atrac-Tain αναπτύχθηκε για διαβητικούς ασθενείς και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και την θεραπεία επιπλοκών που σχετίζονται με τα διαβητικά πόδια. Έτσι η κρέμα έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική κατά τη χρήση.
Μελέτες έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα της Atrac-Tain.
 

Θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα

Η Atrac-Tain περιέχει 10% ουρία και 4% γαλακτικό οξύ (άλφα υδροξύ οξύ, AHA). Και τα δύο υλικά είναι φυσικά ενυδατικά του δέρματος. Η ουρία είναι ένα ενυδατικό που διαπερνά τα εξωτερικά στρώματα της κεράτινης στοιβάδας, δεσμεύοντας την υγρασία μέσα σε αυτή. Το γαλακτικό οξύ ενεργοποιεί την απολέπιση της επιδερμίδας. Η απολέπιση προκαλεί αναγέννηση του δέρματος, χαρίζοντάς του μια υγιή, ανανεωμένη όψη. Η ουρία αλλά και το γαλακτικό οξύ αυξάνει την ενυδάτωση της κεράτινης στοιβάδας. Ο συνδυασμός των δύο αυτών ενυδατικών συστατικών αποκαθιστούν την υγρασία και την ελαστικότητα του δέρματος εσωτερικά, χωρίς να φράζουν οι πόροι.

Η Atrac-Tain δεν περιέχει συντηρητικά, χρώμα ή άρωμα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων στο ευαίσθητο, διαβητικό δέρμα.
 

Οδηγίες εφαρμογής

Στην αρχή της θεραπείας, κάνετε μασάζ στο πάσχον δέρμα, με ένα λεπτό στρώμα κρέμας 2-3 φορές την ημέρα. Όταν το δέρμα είναι και πάλι υγιές, συνεχίστε τη θεραπεία μία φορά την ημέρα ώστε να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα διατηρείται ελαστικό και υγιές. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται ανάμεσα στα δάκτυλα.

Η κρέμα είναι εύκολη στη χρήση και αφήνει το δέρμα χωρίς αίσθηση λιπαρότητας.
 

Σύσταση

Aqua, Urea (Carbamid), Isopropyl Palmitate, Octyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Lactic Acid, Stearyl Alcohol, Sorbitol, Ammonium Lactate, Steraric Acid, Ceteareth-25, and Ceteareth-6.

Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Δείτε τους διαθέσιμους κωδικούς του προϊόντος.

Περισσότερα
Επιστροφή

Κωδικοί προϊόντος

Ονομασία προϊόντος Κωδικός Τεμ./Συσκευασία
Atrac-Tain® 75 ml 4738 1
Επιστροφή
Προβολή για υπολογιστές